Еден од најголемите производители на делови за автомобили Delphi Automotive, е нов сопственик на бостонскиот стартап nuTonomy. Стартапот работи на развој на автономни возила, nuTonomy од 2013 година. Цената која Delphi ја плати за nuTonomy е 450 милиони долари. Се чини дека од зделката ќе имаат корист и двете компании. Стартапот има значително повеќе ресури на располагање, […]

Прочитај повеќе

Додека остатокот на светот има проблеми со таксисти кои протестираат против возачите на Uber, Сингапур е неколку чекори подалеку и веќе најавува тестови за автономни такси возила. Стартапот Delphi Automotive е првата компанија која ќе работи со роботи-таксисти. „Голема чест ни е што ќе бидеме партнер со Singapore LTA на овие иновативни мобилни системи, кои […]

Прочитај повеќе