Основачите на YouTube, Чед Харли и Стив Чен, кои ја имаат основано компанијата Avos, го стартуваа новиот освежен Delicious, веб сајтот за обележување и споделување кој неодамна го купија од Yahoo. Освежениот веб сајт задржува голем дел од карактеристиките кои ги имаат привлечено првичните корисници, но сега се додадени дополнителни опции кои ќе им помогнат […]

Прочитај повеќе

Основачите на YouTube, Чед Хурли и Стив Чен, кои ја имаат основано компанијата Avos, најавија дека го освежуваат веб сајтот за обележување Delicious, претходно познат како del.icio.us. Delicious е еден од првите веб сајтови кои го популаризираа означувањето како начин за организирање на содржина и споделување на истата. Во 2005 година овој веб сајт беше […]

Прочитај повеќе

Чед Хурли и Стивен Чен, луѓето кои во 2006-та го стартуваа YouTube, го купија сервисот за онлајн букмаркирање на страници Delicious. Delicious претходно беше во власништво на Yahoo, купен во 2005-та, кои од тогаш не направија многу да го надградат сервисот и изјавија дека подобро е да го продадат сервисот отколку да го изгасат комплетно.

Прочитај повеќе

Еден во тринаесет луѓе на планетава користи Facebook, Марк Зукерберг е огромен човек кој јаде луѓе, Google го закопа Wave и сите веднаш заборавија на него, Yahoo! го прекинува Delicious но корисниците сеуште го користат, Apple го објави Ping за кој никој не е заинтересиран, Groupon успева да ги возбуди младите луѓе да користат купони… ова и уште неколку комично прикажани стрипови реализирани од популарниот блог The Oatmeal ја појаснуваат моменталната состојба на интернетот.

Прочитај повеќе

Yahoo објави дека стартува партнерствотото со Facebook и дека корисниците на двата сервиса можат да си ги поврзат профилите, пример да гледаат Facebook постови преку Yahoo.com, Yahoo Mail… и обратно содржината од Yahoo сајтовитe, меѓу кои и Flickr и Delicious, ќе може да се сподели на Facebook.

Прочитај повеќе