Откако претходно излегоа информациите дека Surface RT таблетот на Microsoft може да биде декотиран за на него да работат десктоп апликациите, сега е објавена и алатка која го декодира таблетот. Windows RT jailbreak алатката е изработена од netham45, и објавена на форумот на XDA Developers. Ова не е нов безбедносен пропуст туку само гo автоматизира користењето […]

Прочитај повеќе

Исто како со декодирањето (jailbrake) на iPhone од страна на хакерите и потоа оневозможувањето на тоа декодирање од страна на Apple со следната верзија на iOS, сега се случува мачка и глушец брканица со Siri, гласовниот асистент на Apple кој без декодирање е овозможен само на новиот iPhone 4S. Целта на хакерите сега е да […]

Прочитај повеќе

Декодиран iPhone е добар iPhone. Ако досега не сте го ослободиле вашиот iPhone од прангите на Apple, сега имате шанса многу лесно да го направите тоа. Последната верзија на RedSn0w сега вклучува и тотално ослободен iPhone што работи на најновата верзија на оперативниот систем iOS 5.0.1 откако iPhone хакерот Pod2g успеа потполно да го декодира. После веќе неколку месечна […]

Прочитај повеќе

200.000 апликации на Apple App Store докажуваат дека Flash не е неопходен за десетина илјади девелопери да креираат графички богати апликации, вклучувајќи ги и игрите, вели Стив Џобс во отворено писмо во кое објаснува зошто Flash го нема на Apple-овите мобилни уреди.

Прочитај повеќе