Caltech и Disney Research работат на технологија која може да препознае кога на гледачот му се допаѓа некој филм, јави Tech Crunch. Вообичаено за ваква анализа се користи длабоко учење (deep learning), а ова е случај и сега. Технологијата ќе овозможи поделба на филмот на сегменти и анализа на секој од сегментите одделно. Модeлот кој […]

Прочитај повеќе

Google го отвори својот енџин за вештачка интелегенција TensorFlow. Станува збор за вештачка интелегенција која со „deep learning“ може да препознава што има на фотографии, говор, да преведува од еден на друг јазик, и сега зависно од трудот на надворешните девелопери да прерасне во нешто посериозно. „Софтверот е наречен Tensor Floe, а Google буквално го […]

Прочитај повеќе