The Foos е видео игра од codeSpark чија цел е да им помогнe на децата од 5 до 8 години да ги научат основите на програмирањето. Играта е забавна и може да ги зарази и повозрасните, иако е наменета за децата кои треба во текот на играњето да им помогнат на шефот, градежниот работник, полицаецот, […]

Прочитај повеќе

Наместо да предаваме во училница и да трошиме и печатиме книги би можеле да правиме и HD едукација, значи да направиме телевизиска едукација на голем број корисници, повеќе отколку што собира едно училиште. Вака размислува 9-годишниот Марко Чаласан кој неодамна стана најмладиот Мicrosoft систем администратор во светот.

Прочитај повеќе