TeamGroup ја претстави првата плочка DDR5 меморија. Она што е поинтересно е дека нема каде да се користи. Засега нема процесор и матична плоча кои ја поддржуваат меморијата и веројатно ќе треба да почекаме до излегувањето на Alder Lake процесорите од Intel. Меморијата е на 4800 MHz, со тајминг (CL) 40-4-40-70 и работен напон од […]

Прочитај повеќе

Следната генерација на RAM меморија, DDR5, ќе биде два пати побрза и два пати погуста. Организацијата која ја прави стандардизацијата JEDEC вети дека во 2018 година ќе го објават стандардот за DDR 5. Новата меморија ќе биде побрза и поштедлива од претходните генерации. JEDEC вели дека следната генерација ќе биде и со подобра искористеност на […]

Прочитај повеќе