Без сомневање пензионирањето на Nexus и најавата на новите Pixel телефони од Google беа ѕвезда на вечерта, но новите телефони не беа единствениот хардвер кој го претстави Google на својата конференција. Daydream Најверојатно додатокот за Pixel телефоните Daydream е еден од најинтересните. Наследникот на Cardboard овојпат изработен од текстил треба да овозможи поинаква перспектива за […]

Прочитај повеќе

Платформата за виртуелна реалност на Google, Daydream VR сега им е достапна на девелоперите. Компанијата ја најави платформата на Google I/O, но виртуелната реалност не е достапна во првата верзија на Android 7.0. Алатката за развој, Google VR SDK е достапна, иако засега користењето на алатките е со пре-регистрација. Учесниците во Daydream Access програмата, не само […]

Прочитај повеќе

Google има сериозна намера да ја освои виртуелната реалност. Покрај Daydream кој ќе биде платформа за виртуелна реалност на Android, компанијата најави дека работи и на WebVR. Ова ќе овозможи создавање на вебсајтови за виртуелната реалност, а планот на Google е корисниците да не ја напуштаат виртуелната реалност кога прелистуваат по интернет. Google Chrome Beta и Google […]

Прочитај повеќе

Можеби Cardboard е интересен и евтин уред, одличен за да им овозможи прв вовед во виртеулната реалност, но неколку години подоцна Google, а и корисниците се подготвени за повеќе. Затоа Google на I/O го претстави Daydream, кој е склоп од маска за виртуелна реалност и контролер. Процесирачката моќ и презентацијата како и со Google Cardboard […]

Прочитај повеќе