Добра вест за сите кои работат со податоци: на 12 септември ќе се одржи Data Science митап. Фокус на говорот ќе бидат: Apache Airflow, Asyncio, Redis, protocol buffers, Google Cloud Dataflow и Google BigQuery. Настанот е во организација на Kiwi.com. Колкава е разликата во само неколку години можеби најдобро покажува воведот во настанот. „Пред неколку […]

Прочитај повеќе

Think Quarterly е онлајн магазин креиран од Google, има 68 страници и се занимава со светот на податоците и нивното влијание врз бизнисот. Од визуелна гледна точка магазинот изгледа прекрасно. Дизајнерите и едиторите на овој магазин се креативната агенција The Church of London.

Прочитај повеќе

Доколку ја користите професионална друштвена мрежа Linkedin, оваа вест ќе ви биде интересна. Компанијата објави алатка, наречена InMaps, со која ќе можете да ги визуелизирате вашите бизнис контакти и да добиете презентација на вашиот професионален свет.

Прочитај повеќе