Според безбедносната фирма Check Point, само во последните три месеци бројот на огласи за Covid-19 вакцини се има зголемено за 300%. На dark web се продаваат вакцини на АстраЗенека, Спутник, Синофарм, или Џонсон и Џонсон, а нивната цена се движи од 500 до 750 долари. Анонимните продавачи се од Америка, Шпанија, Германија, Франција, и Русија. […]

Прочитај повеќе

Кајл Тери е своевиден компјутерски историчар. Работел во речиси сите сектори на ИТ индустријата, од систем администратор, до софтверски инженер. Неговиот говор на TEDx во кој зборува за почетоците на ARPANET, па сѐ до Tor и скриениот интернет.

Прочитај повеќе