Гостин на Дарко Булдиоски во ова 104-то издание на #Комкаст е Иван Димитров. Темата во поткастот веројатно ќе биде интересна за сите кои се обидуваат да пронајдат кадар или да изградат кариера во „дигитален“ маркетинг. #комкаст е подкаст за маркетинг, нови медиуми, дигитална трансформација и дигитална култура. Подкастот е дел од блогот komunikacii.net, креиран во […]

Прочитај повеќе

Гостин на Дарко Булдиоски во ова издание на #Комкаст му е Игор Трајковски, основач и администратор на time.mk. Темата е супер интересна – Aлгоритми и како тие влијаат на општеството. Г. Трајковски во поткастот објаснува кои се најголемите проблеми и предности на алгоритмите. Предизвиците да се креираат добри алгоритми кои истовремено ќе бидат и транспарентни […]

Прочитај повеќе

Гостин на оваа епизода на Дарко Булдиоски во 102-то издание на поткастот Комкаст му е Гент Мехмети. Тема на „епизодата“ е маркетинг инка или marketing funnel и секако прилагодување за организирање на успешни „funnel“ кампањи. Гент Мехмети е B2B Copywriter & Marketing Consultant и Head Of Marketing во LEORON Institute. Поткастот е супер интересен за […]

Прочитај повеќе

Во фокусот на Дарко оваа епизода на Комкаст по подолга пауза се друштвените мрежи. Можностите на Instagram, напредокот и надградбите на платформата последниве години и како тие влијаат на маркетинг делот се главна тема. Најважно во поткастот ќе може да слушнете интересни совети кои ќе ви помогнат за постовите да дојдат до повеќе читатели или […]

Прочитај повеќе

Во јубилејното 100-то издание на #Комкаст организаторите на поткастот се сеќаваат на првите епизоди и почетоците. Епизодата е своевидна ретроспектива на комкастот низ годините. „Гости“ во епизодата се четири од пет „домаќини“ на комкастот: Дарко Булдиоски, Мите Кузевски, Сеад Џигал и Дарјан Раденковиќ. #Комкаст e видео подкаст за технологија, маркетинг и нови медиуми со Дарко Булдиоски од NewMedia […]

Прочитај повеќе

Во 99-та „епизодата“ на #Комкаст се дискутира за контент маркетинг и што е потребно за креирање на квалитетна содржина. Гостин на Дарко му е Данче Азаманова од Embed Social. За креирањето на маркетинг кампања се потребни повеќе предзнаења: од сервисот што се рекламира до навиките на корисниците/купувачи кои би биле заинтересирани. Она што го одликува […]

Прочитај повеќе

Нова и интересна тема во новиот на комкаст 98. Гостин на Дарко во оваа епизода на #комкаст му е Никола Јордановски коосновач на UpShift, платформа/пазар на која се нудат работа и работници. Покрај претставувањето на UpShift која можеби и не е премногу позната, или препознатлива кај нас во поткастот се зборува и за развој на […]

Прочитај повеќе

Фокус на оваа епизода се LinkedIn и B2B контактите. Гостин на Дарко Булдиоски во овој комкаст му е Данчо Димков основач на BizzBee Solutions. Данчо е искусен бизнис консултант кој последниве години со својот тим во BizzBee Solutions се фокусира на бизнис кон бизнис комуникацијата пред се преку LinkedIn. Тој вели дека LinkedIn е сосем […]

Прочитај повеќе

Ако сакате да креирате подкаст или слична содржина тогаш советите кои Дарко ги споделува во овој подкаст ќе ви бидат многу корисни. Советите се супер практични, и не само што ќе ви помогнат да одберете соодветна опрема за подкаст, туку ќе ви помогнат и да дознаете каде оваа опрема може да ја најдете кај нас. […]

Прочитај повеќе

Гостин на Дарко во овој подкаст му е Јоцо Тодоровски. Во оваа епизода на комкаст, тој го пренесе своето искуство преку серија примери на кои работел со брендови во Македонија, Бугарија, но и глобални стартап компании. Фокус во епизодата е претпродажбата како модел на маркетинг, но и многу други полиња од дигиталниот маркетинг.

Прочитај повеќе

Гостин на Дарко во #комкаст 94 му е Никола Соколов, ко-основач на Influencers Club, кој зад себе има многу интересна приказна. Никола има богата работна приказна која може да ја слушнете во подкастот. Во подкастот ќе дознаете и за тоа како и зошто еден програмер станува маркетер, и за куп искуства во процесот на растење на […]

Прочитај повеќе

Што се случува, кои се промените, и како дојдовме до Google Analytics 4. Google Analytics е тема на новиот #Kомкаст во кој гостин на Дарко Булдиоски му е Роберт Петковиќ – Петко. Г. Петковиќ е еден од најпознатите и најпризнатите регионални експерти за аналитика. Новата верзија на Google Analytics доаѓа со можност за обединето следење […]

Прочитај повеќе