Dark Mode знае да биде исклучително корисна опција за работа во доцните часови. Нема ништо лошо во стандардните бели прикази, но сè повеќе апликации овозможуваат и темни прикази за нивните апликации, односно прикажување темна површина со бел текст. Таквиот Dark Mode е осмислен помалку да ги оптоварува очите навечер. Dark Mode е дел од Windows […]

Прочитај повеќе

Dark mode, или темен режим се препорачува во доцните часови. Кога работите во слабо осветлени места или пак читате/ пишувате повеќе, Dark Mode би требало да ги заштити вашите очи и да овозможи по релаксирачко впивање на информациите. Многу популарни апликации веќе имаат Dark Mode, но веб сајтовите сѐ уште заостануваат. Night Eye е екстензија […]

Прочитај повеќе

Неодамна ве запознавме со три начини за подобро уживање на YouTube, како и за можност да читате коментари додека ги впивате вашите омилени видео материјали, но што доколку би сакале да ја издигнете ефикасноста на ниво до кое најблагодарни ќе ви бидат вашите очи? Белата површина која доминира на YouTube знае да биде исклучително предизвикувачка за видот, […]

Прочитај повеќе