Минатата недела Уганда воведе данок на друштвени мрежи. За законски да ги користат друштвените мрежи корисниците од Уганда треба да плаќаат по 5 центи дневно. Покрај Facebook, данокот ги таргетира и Instagram, Twitter и LinkedIn. Можеби изгледа симболично, но воопшто не е така. Дневниот данок е 200 угандски шилинзи, а минималната месечна плата 6 000 […]

Прочитај повеќе