Во 2016 Европската комисија го казни Apple со казна од 13 милијарди евра поради злоупотреба на даночните олеснувања кои компанијата ги добила од Ирска. #EUGeneralCourt annuls the decision taken by the @EU_Commission regarding the Irish #TaxRulings in favour of @Apple #Apple #EUCommission #StateAid pic.twitter.com/KoF6r1n82S — EU Court of Justice (@EUCourtPress) July 15, 2020 Денес вториот […]

Прочитај повеќе

Нешто помалку од две години откако Apple ја слушна пресудата на Евроспката Унија, компанијата ќе започне со враќање на данокот. Во 2016 година Европската комисија донесе одлука дека Apple има нефер договор со Ирска. Овој договор и овозможувал на компанијата да плаќа плати данок од 0,5%. Сепак клучниот проблем можеби е што ова е специјален […]

Прочитај повеќе