Контроверзниот веб сајт за објавување доверливи документи остана без својот безбеден софтвер за доставување нови доверливи документи, тврди поранешниот втор човек на Wikileaks, Даниел Домшеjт-Берг кој објави книга Inside Wikileaks за неколкуте години поминати со основачот и негов „најдобар пријател“ Џулијан Асанж. Г. Домшеjт-Берг е еден од членовите кои се оделија од Wikileaks поради несогласување г. Асанж за како да се води сајто и сега планираат да стартуваат нов таков сервис – OpenLeaks.

Прочитај повеќе