Софтверската компанија Siyelo, со седишта во Кејптаун (Ј. Африка) и Скопје, ги повикува македонските веб дизајнери и програмери на дружба во кубанскиот ресторан La Bodeguita Del Medio. Без грижа, пиењето е на нивна сметка! Siyelo Drinkup: Skopje (19th Sep, 7PM at La Bodeguita Del Medio): blog.siyelo.com/siyelo-drinkup… via @siyelo — Dalibor Nasevic (@dnasevic) September 12, 2012 […]

Прочитај повеќе

Решени да го олеснат наоѓањето на работа, тим македонски програмери го стартуваа GiveBrand.to, стартап преку кој корисниците ќе можат да соберат препораки од пријатели и колеги, и истите да ги презентираат на компаниите, кои пак, ќе можат да пребаруваат низ мрежата според вештините и да го најдат правиот кандидат. Проектот е стартуван од Бобан Јованоски и […]

Прочитај повеќе

Дали знаете некој македонски стартап, било тоа да е веб сервис, компанија или мобилна апликација? Како се снаоѓа тој стартап, дали е финансиран и дали има потенцијал да излезе надвор од Македонија или е фокусиран само на локалниот пазар? Според податоците од Државниот завод за статистика од 2010 година, од вкупно 75.497 активни деловни субјекти […]

Прочитај повеќе

ПоправиМК е веб сервис и мобилна Android апликација која го освои првото место на Vip Android предизвикот. ПоправиМК e сервис кој им овозможува на корисниците да пријават проблем на јавните простори, со слика при тоа означувајќи ја локацијата на мапа. Aпликацијата е креирана од софтверскиот инжинер Далибор Насевиќ и веб и графички дизајнер Диме Пашоски.

Прочитај повеќе