Оние кои се перципирани од останатите како ИТ волшебници добро знаат дека таквото нешто е благослов измешан со проклетство, особено во ситуации кога постојано се бара од вас да им поправите нешто на компјутерот. Во ситуации кога не сакате да одите кај нив, побарајте помош од одличен посредник кој ќе ја отстрани потребата од физичка близина […]

Прочитај повеќе

Денес, скоро сите располагаме со повеќе уреди, а нашите документи и слични податоци сакаме да ни бидат каде и да сме. За тоа веќе ги имаме Dropbox, Google Drive, SkyDrive и многу други, а денес ви го претставуваме Twindocs со чија помош ќе можете да ги испраќате вашите документи и до истите да пристапувате преку […]

Прочитај повеќе

Logmein Hamachi е софтвер кој ви овозможува далечински пристап (remote access) на друг компјутер. Го пробавме софтверот за да поставиме мрежа меѓу два компјутери, еден во Скопје и друг во Куманово и со Hamachi ни беше потребно само да инсталираме мал софтвер и една лозинка.

Прочитај повеќе