Поголемата достапност до технологијата; потребата од малку финансии, постоењето на објавени пропусти; се причини поради кои расте бројот на онлајн напади, вели Роберт Кнап, директор на Cyberghost, за NextWeb. Инвестициите во онлајн безбедноста се поголеми од било кога досега, но расте и бројот на напади. Причината за ова е што огромен дел од овие напади се базираат на […]

Прочитај повеќе