Facebook, Microsoft и уште 32 компании се заколнаа дека нема да им помагаат на владите да лансираат сајбер напади. Ова се однесува не само на непомагање, туку и на заштита од сајбер напади, јави New York Times. Компаниите ја започнаа иницијативата Cyber Tech Accord. Вкупната листа на компании ги содржи: ABB, Arm, Avast, Bitdefender, BT, CA Technologies, […]

Прочитај повеќе