Креативната работа во нашето време е единство на технологијата и хуманоста. – Кензо Танге, јапонски архитект.
 
Инспирирани од „Срце за Јапонија“, Кензо Танге и потребата да се даде оригинална поддршка за Јапонија која беше зафатена катастрофален земјотрес и цунами, Калина Зографска, Кристијан Ивановски и Ива Дујак стартуваа своја QR кампања низ Скопје.

Прочитај повеќе

Црвениот Крст на Македонија заедно со мобилните оператори отвори неколку телефонски броеви на кои може да се донира за помош на Јапонија која ја зафати земјотрес и цунами кои ги уништија приморските градови, загинаа над 21.000 луѓе, се направи огромна материјална штета, по што следеа застрашувачки проблеми со три нуклеарни реактори.

Прочитај повеќе