Додека Tesla се подготвува да претстави електричен камион, компанијата Cummins која 100 години произведува камиони, веќе го претстави првото вакво возило. Камионот е потполно електричен, а на место на горивото доаѓа 140KWh батерија. Дури и со оваа батерија камионот има релативно ограничено движење од 160 km со едно полнење. За полнење на батериите е потребен […]

Прочитај повеќе