WebPlatform.org е нов сајт поддржан од најголемите компании од Силициумската долина: Apple, Adobe, Facebook, Mozilla, Google, Microsoft, Opera и Nokia, кој има цел да служи како извор за информации за сите нови веб стандарди како HTML5 и CSS3. „Сајтот е почетна точка за идни големи работи. Целта на овој сајт е да биде место за […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft го објави првиот преглед на платформата на Internet Explorer 10, иако 9-ката беше објавена само пред месец дена. Најверојатно бидејќи IE 9 беше изграден од почеток, им дозволи на Microsoft полесно и побрзо да го надградуваат прелистувачот кој и покрај „револуционерниот“ редизајн пак е далеку зад новите Chrome 10 и Firefox 4 според популарноста и функционалноста.

Прочитај повеќе

<Надополнето>Објавена е официјната верзија на Firefox 4. Повеќе ќе прочитате тука. </надополнување>
 
Иако се очекува новиот Firefox 4 да биде официјално претставен покасно денес, сепак финалната верзија од прелистувачот е достапен за симнување во моментов преку FTP сервер. Преку серверот ќе најдете фолдери зависно од оперативен систем, а во нив ќе најдете и верзија на македонски јазик.

Прочитај повеќе

Opera 11.10 бета нуди неколку подобрувања како помоќен Speed Dial, подобрен дизајн, поддршка за уште повеќе веб стандарди и поедноставено инсталирање и употреба на додатоци.

Прочитај повеќе