Секој што ja игра популарната Counter-Strike знae дека во Македонија постои тим кој може да се натпреварува со најдобрите во светот. Доволно е да го погледнете најновото промотивно видео на ENTiTY, направено од Мислим Дурмисоски, и да се уверите во вештините на kalaN, NENO, N1GHTMARE и helius. ENTiTY продолжува со своите успеси и настапи на […]

Прочитај повеќе

Најуспешниот македонски Counter-Strike тим, ENTiTY сега ќе биде Next Evolution според организацијата со која потпишаа договор. Оваа соработка ќе им овозможи поголема шанса да учествуваат на повеќе интернационални турнири, вели Александар Helius Киселинов, член на ENTiTY тимот. „Во Македонија е многу тешко да се најде финансиска подршка за еден тим како нашиот, тим кој се […]

Прочитај повеќе

Од 12 март Facebook ќе го замени Static FBML, кој се користеше за креирање странични или воведни табови на фан страните, и наместо него ќе користи iFrames. Со iFrame администраторите ќе можат да ги користат HTML, Javascript и CSS технологиите за додавање на содржина на фан страните.

Прочитај повеќе

<Надополнето>Честитки до Миле Данев! Имаше неколку точни одговори, па се искористи програмче за случаен (random) избор.
 
ENTiTY, најдобриот македонскиот Counter-Strike тим, e на WGF турнирот во Црна Гора, каде се натпреварува за 5.000 евра. Како дел од поддршката за тимот и дел од играта, целта е да се погоди кои тимови ќе завршат на финалните топ 3-те места, по прав редослед, на CS натпреварот во Црна Гора. За тие кои сакаат да нé следат и да добијат повеќе информации за турнирот, посетете ја нашата фан страна.

Прочитај повеќе

Тимот ENTITY на регионалниот турнир во Counter Strike KODE5 во Србија го освоија првото место, со што се квалификуваа за големото финале на ова натпреварување кое ќе се одржи во Моска на 9-10 Мај. Следи интервјуто со тимот на ENTITY, или Александар Киселинов (helius), Јован Каланоски (KaLaN), Ангел Грозданоски (eRRor), Ѓоко Лабоски (aIm1ghty) и Алтај […]

Прочитај повеќе