PlayerUnknown’s Battlegrounds, или PUBG не само што освои еден куп награди туку и успеа да се издвои како една од најпродаваните и најиграните игри на Steam. Токму поради ова воопшто не изненадуваат одлуките на останати гејмерски студија да имплементираат вакви модови во нивните игри. Fornite стана исклучително славна и игрива со воведување BR мод, а […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостинско интервју на Самоил Петрески, сопственик на единствената продавница за друштвени игри во Македонија, Гоблин, и двократен шампион во Magic: The Gathering) Самоуверено и без трошка комплекс на инфериорност, 15 македонски гејмери во три различни игри ќе ја претставуваат нашата земја на најголемиот гејмерски настан кој досега се случил на Балканот – International […]

Прочитај повеќе