Сервисот Coinhive кој требаше да ги замени банерите за заработка на веб страниците, згаснува во март, јави ZDNet. Веројатно ова е добра вест за сите сопственици на веб сајтови кој одникаде „закачиле“ малициозен cryptojack код. Сите кои имаат некакви средства може и треба да ги повлечат пред 30 април. „Падот на хаш-стапката (над 50%) по […]

Прочитај повеќе

По објаватa за веста дека хакери ја пробиле заштитата на Tesla и ги користеле компјутерите за копање на криптовалути, потврда стигна и од фабриката. Компанијата потврди дека облакот на Tesla e компромитиран од напаѓачите. За среќа не се украдени податоците на корисниците. Напаѓачите биле фокусирани на интерни системи на кои инженерите ги тестираат возилата, пренесе […]

Прочитај повеќе