Во седумдесеттите години студената војна беше во својот ек. Сојузниците од западниот блок им плаќаа на САД и Западна Германија за најтајната комуникација која беше достапна, но не се ни сомневаа дека нивните пријатели го слушаат „секој збор“. Компанијата Crypto AG е основана за време на Втората светска војна. Компанијата во овој период произведувала машини […]

Прочитај повеќе