Pixel Press е апликација за iPad која овозможува креирање на видеоигри едноставо со нивно цртање на лист хартија и фотографирање на шемата. Апликацијата сега е далеку поблиску до финален продукт од последнот пат кога пишувавме за неа, и во моментов бесплатно може да ја преземете бета верзијата на апликацијата за iOS, а наскоро и за […]

Прочитај повеќе

Што ако креирањето на видео игри беше едноставно како да ги цртате? Pixel Press ќе го овозможи оживувањете на цртежи во аркадни игри од типот на Super Mario. Опремата која е потребна се лаптоп, принтер, iPad, моливче, гума и многу, многу фантазија. Креирањето на видео игри е наједноставно досега. Kреаторот на листот ги одбележува препреките, […]

Прочитај повеќе

Google претстави неверојатно doodle, цртеж на почетната страна за да ја прослави 60-годишнината на објавувањето на првата книга на полскиот научно-фантастичен писател Станислав Лем. Иако doоdles се секогаш забавни, овојпат Google се надмина себе си објавувајќи неверојатно интерактивно doodle со цртано роботче кое сака да состави друг поголем робот. Посетителите на google.pl ќе треба да […]

Прочитај повеќе

Harmony e веб базирана алатка за цртање која настанала како експеримент на Рикардо Кабело.
Алатката е направена во HTML5 не во Flesh и е навистина креативна алатка за цртање.Доколку имате трпение и вештина ќе можете да направите навистина интересни цртежи, пример како овој цртеж.

Прочитај повеќе