За успехот на хрватската игра Scum, пишувавме во неколку наврати. По одреден период од напорно работење, студијата Gamepires и Croteam исфрлија содржително надополнување. Најголемата вест е дозволување да креирате женски лик. Scum привлече одредена контроверзност во уредување на изгледот на ликовите, оди до таа мера да им дозволува на играчите да ја дефинираат и големината […]

Прочитај повеќе

Не помина ни еден месец од излегувањето на SCUM, а играта веќе успеа да биде продадена во над еден милион примероци. Во чест на ваквото достигнување, студијата Gamepires и Croteam решија да ги наградат сите играчи со златен пиштол – DEagle .50. Сите оние кои, пак, имаат купено Supporter Pack ќе добијат и ексклузивен часовник […]

Прочитај повеќе

По се изгледа, крајот на survival игрите сѐ уште не се гледа и овој жанр продолжува да пали и жари на сите страни. Најновиот хит нѝ доаѓа од заедничкиот труд на талентираните хрватски студија Gamepires и Croteam (тимот најдобро познат по Serious Sam игрите). SCUM е дел од раниот пристап на Steam. Сѐ уште незавршена, […]

Прочитај повеќе

Студиото на хрватскиот развивач на видеоигри “Croteam” од Загреб е име познато на сите кои ја играле Serious Sаm. Станува збор за едноставен шутер во кој играчот треба да ги „убие“ сите непријатели кои доаѓаат по него. Минатата година компанијата најави дека Сем ќе продолжи да се справува со непријателите и во виртуелна реалност во […]

Прочитај повеќе