Facebook полека се откажува од својата виртуелна валута стартувана пред три години. Сега „откако сите апликации си имаат своја виртуелна валута“ друштвената мрежа размислува да овозможува плаќање и претплата со локална валута што ќе „го олесни купувањето, ќе донесе флексибилност и полесно ќе се дојде до глобална публика.“ Facebook Credits кој се обавезни да се […]

Прочитај повеќе

Facebook најави дека ќе им овозможи на девелоперите полесна интеграција на нивните  апликации во Facebook верзијата за паметни телефони или таблет компјутери. Целта на Facebook е да им овозможи на програмерите кои имаат мобилна верзија од нивната Facebook апликација далеку поедноставен начин да ја интегрираат во мобилната верзија на Facebook. Со ова подобрување, доколку некој […]

Прочитај повеќе

VoIP сервисот Skype престави продавница за апликации од други програмери кои се изградени врз нивното API. Продавницата ќе има бесплатни и платени апликации во неколку категории, од бизнис до поставување повици, кои работат на Windows и Mac. Моментално по стартувањето има 23 апликации. Тоа што е интересно е што тие апликации не се симнуваат преку […]

Прочитај повеќе

Студиото Warner Bros додаде уште пет наслови кои можат да се изнајмуат преку Facebook. Тие се: Inception, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Yogi Bear и Life as We Know It.

Прочитај повеќе

Наскоро сите апликации на друштвената мрежа ќе започнат да ги користат Facebook Credits како примарна виртуелна валута за продавање виртуелни добра. Facebook подготви две нови Credits програми со кои развивачите на апликации можат да ги искористат виртуелните Credits.

Прочитај повеќе

Корисникот ако користи една апликација ќе користи и други, и затоа е потребна една виртуелна валута за да се користи со апликациите, вели Брет Тејлор, за развој на технологија (CTO) на Facebook и поранешен шеф на FrindFeed, во интервју за InsideFacebook .

Прочитај повеќе

Facebook и Zynga, креаторот на FarmVille, MafiaWars и други популарни апликации, се договорија на пет годишно стратешко партнерство за користење на Facebook кредитите за виртуелни добра од апликациите, и со тоа ставија крај на шпекулациите дека Zynga ќе стартува сопствена платформа.

Прочитај повеќе