Мини серијал кој на кратко ја дефинира ИТ терминологијата. 802.11ac е стандард за безжични мрежи каде се овозможуваат брзини за пренос кои се многу повисоки од 802.11n 802.11n е стандард за безжични мрежи каде се овозможуваат високи брзини за пренос на податоци Add-in – Алатки кои можат да се вметнат во канцеларискиот пакет на Microsoft […]

Прочитај повеќе

На  Nvidia GTC 2013 компанијата ги најави следните итерации на Tegra процесорите. Имињата на процесорите се Logan за T-5 и Parker за Т-6. Logan е најавен за следната година, а Parker за 2015-ra година. Tegra 5 ќе дојде со интеграција на Kepler графичкиот процесор и CUDA што ќе овозможи истовремено извршување на повеќе задачи, а […]

Прочитај повеќе

После судските борби Intel и Nvidia влегоа во соработка со кој двете компании ќе си отстапат одредени лиценци за одредени патенти и пристап до технологии.

Прочитај повеќе