Козмо беше замислен да помага за запознавање на најмладите со роботиката. Роботчето доаѓаше со SDK, но сега преку блок-програмирање учењето е и поедноставно и позабавно. Давањето на команди е едноставно. Корисникот креира листа на наредби како: поместување напред, подигање и слично. Со помош на овие команди може да се креираат едноставни, но и многу посложени […]

Прочитај повеќе

Новиот робот на Anki, Cozmo е нешто што наликува дека излегло од анимиран филм за роботи. Роботот наликува како да припаѓа во Wall-E и е најверојатно најсимпатичниот робот кој сте го виделе досега. Дури и реклмата за роботот е направена да ги потсети гледачите на цртаните филмови. Најверојатно од компанијата се надеваат дека благодарение на сентименталноста […]

Прочитај повеќе