Една од главните причини поради која гејмерите не користат GNU/Linux со сигурност е тоа што нивната омилена игра не е достапна на тој оперативен систем. Едната од таквите игри е Counter Strike која има огромен број на играчи. Valve од неодамна започна да ги портира своите игри за GNU/Linux платформата, а во текот на викендот […]

Прочитај повеќе

Како и секоја година досега, и оваа на 21ви и 22ри aвгуст на плоштадот Македонија ќе се одржат националните квалификации за WCG кој годинава ќе се одржи во Лос Анѓелес САД од 30ти Септември до 3ти Октомври. Организатор на Македонските квалификации за WCG е Македонската Е-Спорт Федерација, во партнерство на Македонски Телеком и Агенција за Млади и Спорт.

Прочитај повеќе