Автомобил Tesla се судри со паркирано полициско возило. Сообраќајната незгода се случила додека возилото возело автономно. За среќа никој не бил во полициското возило во моментот на несреќата. „Возачот“ на Tesla помина со полесни повреди, јави BBC. Главната причина поради која овие незгоди се случуваат е што оваа технологија е сè уште во тест фаза. […]

Прочитај повеќе

Електричниот гигант Tesla има причина за грижа. Компанијата не само што не може да ги испорача сите возила и се мачи со недоволно производство на возила, туку сега Consumer Reports пронајдоа пропуст во Model 3. Возилото не доби препорака од Consumer Reports поради две причини. На возилото му треба долго време за да застане и контролите […]

Прочитај повеќе

Американската организација Consumer Reports повторно го препорачува MacBook Pro, откако пред две недели излезе со соопштение дека за прв пат нема да дадат своја препорака за новиот лаптоп на Apple. Промената во препораката доаѓа откако Apple го надгради софтверот. По надградбата батеријата се однесува според предвидените спецификации. Apple ја изгуби препораката за компјутерот откако тестовите на […]

Прочитај повеќе

По подолг период Apple е пред посериозни проблеми. Минатата недела американскиот Consumer Reports соопшти дека за прв пат нема да дадат препорака за MacBook Pro поради проблеми со батеријата. „Во текот на тестовите батеријата на MacBook Pro имаше сосем различни резултати. Во тестовите на 13-инчниот модел со тачбар, батеријата траеше 16 часа, па 12.75 часа, […]

Прочитај повеќе