Pingdom објави интересна статистика за се што се случуваше на Интернет во 2010 година, од пратени имејл пораки до користење на сервери и колку фотографии се закачуваат на Flickr. Неверојатно е што за само една година се достигнуваат огромни бројки во комуникацијата и споделување на содржината на скоро 2 милијардата интернет корисници. Еве што вели Pingdom:

Прочитај повеќе

Често се случува да наидете на порака дека не можете да отворите еден сајт. Ако е сајт кој функционирал веднаш си помислувате дека можеби е нешто до вашата интернет конекција. Затоа за да нема забуни Google Chrome сега ве информира дали и другите корисници имаат проблем да пристапат на тој сајт.

Прочитај повеќе

На 15 март, пред 25 години во 1985 година беше регистриран symbolics.com, првиот .com домен. Истата година беа регистрирани уште пет .com домени, а во 1997 година беше одбележан и милионитиот .com. Денес, пак, се регистрираат по 668.000 .com домени секој месец.

Прочитај повеќе