Апликацијата за споделување фотографии и видеа Color, која собра 41 милион долари инвестиција веднаш откако стартуваше, сега е блиску да биде продадена на Apple. Според неименуван извор на The Next Web, аквизицијата е прашање на време, бидејќи е останува само да се потише договорот. Color имаше потенцијал да прерасне и во друштвена мрежа за споделување слики и видеа. За […]

Прочитај повеќе

Сите што се занимаваат со дизајн знаат колку бојата е важна за веб страната, вели Fatal1ty_ објавувајќи интересна листа на палети на бои за веб дизајн.

Прочитај повеќе

Неодамна претставениот Color привлече многу прашања и критики за своето брзо, мобилно и јавно споделување фотографии и видео според локацијата на која се наоѓа корисникот. За оваа апликација има неколку недоразбирања пред се поради чудното функционирање, па еден од основачите, Бил Нгуен, во долго интервју (скоро час време) ја објаснува нивната визија и идеја за апликацијата.

Прочитај повеќе

Color е нова апликација за iPhone и Android за брзо, мобилно и јавно споделување фотографии и видео. Покрај споделувањето фотографии и видео, една од опциите е што Color сам избира кои фотографии ќе ви ги прикаже зависно од локацијата на која сте.

Прочитај повеќе