Сервисот Coinhive кој требаше да ги замени банерите за заработка на веб страниците, згаснува во март, јави ZDNet. Веројатно ова е добра вест за сите сопственици на веб сајтови кој одникаде „закачиле“ малициозен cryptojack код. Сите кои имаат некакви средства може и треба да ги повлечат пред 30 април. „Падот на хаш-стапката (над 50%) по […]

Прочитај повеќе

Можеби цената на крипто валутите е пониска од крајот на минатата година, но желбата за брза заработка секогаш е присутна. Ова е една од главните мотивации на креаторите на малициозен код, кој инфицира илјадници веб-страници и оттаму им носи заработка. Безбедносен истражувач откри дека над 50.000 WordPress странци се инфицирани со мајнер на крипо валути. […]

Прочитај повеќе