Оваа година, по 15-ти пат, Netcetera го организира натпреварот во програмирање, CodeFu, под овогодинешната тема „This is The Way“. CodeFu е натпревар фокусиран на студенти, апсолвенти и средношколци. Започнува со две квалификациски рунди на кои кандидатите ќе ги покажат своите вештини за влез во финалето, каде ќе се натпреваруваат 32-ца CodeFu воини. Квалификациските рунди не […]

Прочитај повеќе

На 2-ри јуни се одржа финалната рунда на CodeFu и со тоа заврши овогодинешното издание на натпреварот. На финалето учествуваа 27 студенти и 4 средношколци кои имаа можност да ги покажат своето знаење и вештини. Победник на натпреварот е Љупче Милошевски кој успеа да освои 1225 поени од вкупно 1500 поени. Второто место е за […]

Прочитај повеќе

Се најавува ново издание на CodeFu натпреварот во програмирање кој оваа година се организира по 13-ти пат. Настанот се одржува секоја година и од година во година е поинтересен и подобар. Натпреварот е фокусиран на студентите, апсолвентите и средношколците кои на овој натпревар ќе можат да се запознаат и да решат некои интересни проблеми. CodeFu […]

Прочитај повеќе

Google #HashCode e натпревар за програмирање кој го организира Google за студенти и професионалци од индустријата низ Европа, Средниот Исток и Африка. Оваа година настанот се одржуваше во Даблин, Ирска каде учество земаа 5.000 тимови (37.000 учесници), меѓу кои и македонскиот тим на Netcetera, NCA. На финалето кое се одржа на 28 април, тимовите требаше […]

Прочитај повеќе

„Реши го невозможното“ и годинава е слоганот под кој по 12-ти пат ќе се одржи натпреварот за решавање алгоритамски проблеми CodeFu. Студентите на додипломски и последипломски студии на факултетите од земјава кои ќе учествуваат на натпреварот ќе си ги одмерат знаењата и вештините во оваа област. За тие што веќе се запознаени со овој натпревар […]

Прочитај повеќе

Оваа година, по 12-ти пат, Netcetera го организира CodeFu. CodeFu е натпревер во програмирање наменет за студенти, апсолвенти и постдипломци. Право на учество на натпреварот имаат сите студенти на универзитетите во Македонија, како и македонски граѓани кои студираат во странство. Со секој изминат ден сме сѐ поблиску до дванаесетото издание на CodeFu, па во недостаток на трпение […]

Прочитај повеќе

Во недела на 07.06.201  ќе се одржи финалната рунда на натпреварот во програмирање CodeFu 2015. Најдобро пласираните 32-ца натпреварувачи од двете онлајн квалификациски рунди кои се одржаа на 19.04.2015 и 17.05.2015 ќе се натпреваруваат во City Hall центарот во Скопје. Освен правото да се фалат, тројцата најдобри натпреварувачи ќе освојат патување во Швајцарија и посета […]

Прочитај повеќе

Осмото по ред финале на главниот CodeFu натпревар во програмирање се одржа во недела на 1 јуни 2014. Оваа година за првпат натпреварот се одржа на нова локација, во City Hall центарот во Скопје. На финалниот натпревар учествуваа 32-цата најдобро пласирани натпреварувачи од двете on-line квалификациски рунди. Натпреварот започна во 11:15 и траеше до 14:15. […]

Прочитај повеќе

Осмото по ред финале на натпреварот во програмирање, CodeFu, ќе се одржи овој викенд, во недела, 01 јуни 2014 година, во City Hall центарот во Скопје. CodeFu е натпревар во програмирање наменет за студенти, апсолвенти и постдипломци. Главниот натпревар се состои од две квалификациски онлајн рунди и една финална рунда. Најдобрите 32-ца натпреварувачи во севкупен […]

Прочитај повеќе

На 13 април од 12:00 часот ќе со одржи првата квалификациона рунда на осмото издание на CodeFu натпреварот, во кој учесниците ќе можат да ги докажат своите програмерски квалитети. Право на учество како и досега, имаат сите македонски студенти и постдипломци, како и македонските студенти кои студираат насекаде во светот. Овој натпревар е главниот годишен […]

Прочитај повеќе

Започнува седмото издание на CodeFu. CodeFu е натпревер во програмирање наменет за студенти, апсолвенти и постдипломци. Право на учество на натпреварот имаат сите македонски граѓани – студенти на универзитетите во Македонија, како и македонски граѓани кои студираат на универзитетите во светот. На главниот CodeFu натпревар му претходат две онлајн квалификациски рунди. Првата од нив ќе […]

Прочитај повеќе

Бојан Костадинов, Игор Кулев и Васја Павлов се тројцата најдобри програмери од финалниот CodeFu настан, кој се одржа во недела, 08 мај, во организација на Netcetera.

Прочитај повеќе