Истражувачите од MIT работат на решение кое во иднина може да помогне за скратување на дел од работата на програмерите. CodeCarbonCopy или CCC, автоматски може да ги препознае и прилагоди линиите код кои го копирате и вметнувате во вашето решeние. Креирањето на нов код и вообичаено содржи „рециклирање“ на претходно напишан код, или пронаоѓање на готови […]

Прочитај повеќе