Google во блог пост најави дека ќе ја тргне Chrome поддршката за патентираниот H.264 видео кодек кој е веб стандард, се користи од blu-ray дискови до куп разни веб сервиси и електронски уреди. Сега Google ќе го користи WebM и Theora видео форматите.

Прочитај повеќе