Ако сте ентузијаст за технологија во сферата на банкарството и fintech технологиите со желба да ги подобрите Вашите вештини, имаме возбудливи вести за Вас. Seavus, меѓународна компанија за програмерски и консултантски услуги, организира онлајн средба CodeTalks, на 9 јуни во 17:30 часот. Настанот е посветен на финансиски иновации и нови технологии. Ќе имате можност да […]

Прочитај повеќе

Спонзорирано од Seavus

во Интервјуа, Спонзорирани

Оваа среда, 26-ти мај, Seavus организира ново издание на CodeTalks. Настанот ќе се одржи онлајн, со почеток од 16:30 часот. Овој пат ќе имате можност да ги слушнете Ѓоре Захарчев на тема “Effective Test Automation using a Pattern Object Model“; Павел Довган на тема „ Circle CI and e2e tests in development workflow“; и Јарослав […]

Прочитај повеќе

Спонзорирано од Seavus

во ИТ.МК, Спонзорирани

Следната среда, 26-ти мај, Seavus организира ново издание на CodeTalks. Seavus CodeTalks се одржуваат од 2017 година, и вообичаено имаат градови домаќини, сепак последната година поради пандемијата настанот се одржува онлајн. Говорниците на CodeTalks се искусни експерти со повеќегодишно искуство во областа на Quality Assurance. Овој пат ќе имате можност да ги слушнете: Ѓоре Захарчев, Quality […]

Прочитај повеќе

Денес, четврток,  4 октомври 2018 година, ќе се оддржи Сеавус CodeTalks. Ова ќе биде петто издание на CodeTalks во Скопје. Настанот ќе се оддржи во просториите на “Јавна соба“ – Центар за дизајн и иновации, со почеток во 18 часот. Влезот е слободен. Овој пат на CodeTalks, своето искуство ќе го споделат Милица Панзова, сениор […]

Прочитај повеќе

Овој четврток, 4-ти октомври, Seavus поворно организира ново издание на CodeTalks. Настанот ќе се одржи во Public Room, со почеток од 18:00 часот. Овој пат ќе имате можност да ги слушнете Даниела Богатиноска и нејзината презентација на тема “The Man with the Punch: Evolution starter kit for Software Testing“ и Милица Панзова со “Introducing Microsoft […]

Прочитај повеќе

Овој четврток, 4-ти октомври, Seavus поворно организира ново издание на CodeTalks. Настанот ќе се одржи во Public Room, со почеток од 18:00 часот. Овој пат ќе имате можност да ги слушнете Даниела Богатиноска и нејзината презентација на тема “The Man with the Punch: Evolution starter kit for Software Testing“ и Милица Панзова со “Introducing Microsoft Orleans”. Во исчекување […]

Прочитај повеќе

Денес, 26 септември, вторник, по четврт пат, ќе се оддржи Сеавус CodeTalks во Скопје. Настанот ќе се оддржи во Сити Хол, со почеток во 18 часот, а влезот е слободен. Оваа година тема на настанот ќе биде „Вештачка интелигениција“, а ќе зборуваат двајца експерти од Сеавус. “From bit to Artilect” е темата на која ќе […]

Прочитај повеќе