Оваа сезона може да дознаете кои се најдобрите SciFi серии и серии кои се најактуелни во овој период. Дали Frindge, Heroes и Stargate Universe им се допаѓаат на сите во GG или ќе има расправија во епизодата. Во епизодата има малку простор за видеоигри, но има двајца гости. Најпрво Иван Секановиќ ќе зборува за Code […]

Прочитај повеќе

Нетсетера ќе ја организира првата онлајн рунда од 14-тото издание од натпреварот во програмирање, CodeFu 2020. Датумот е 26-ти април, со почеток во 12 часот напладне. Доколку сте заинтересирани, а не сте регистрирани, CodeFu тимот ве повикува да се регистрирате на следниов линк. Поканети се сите студенти, апсолвенти и постдипломци да учествуваат и да го […]

Прочитај повеќе

Победник на последниот Codefu Shortest Solution натпреварот е Бојан Костадинов, кој исто така учествуваше и на IEEExtreme, каде со екипата го освоија 4-то место во конкуренција со екипи од целиот свет.

Прочитај повеќе