[email protected] е воведен курс за програмирање наменет за новозапишаните студенти на ФЕИТ со кој треба да се запознаат со основите на програмирањето. Иако приоритет имаат студентите, на предавањата може да учествуваат сите кои се заинтересирани да се запознаат со основите на програмирање. Оваа година настанот се одржува седми пат. Целта на курсот е да се […]

Прочитај повеќе

Факултетот за електротехника и информациски технологии по шести пат ќе организира воведен курс за програмирање. Курсот се одржува од 24 септември до 28 септември на ФЕИТ. Курсот првенствено е наменет за следната генерација студенти на ФЕИТ кои само што се запишале на факултетот и немаат искуство. Секако има простор и може да се приклучат и […]

Прочитај повеќе