Uber и автомобилскиот оддел на Google, Waymo започнале разговори за можно партнерство. Претходниот пат кога медиумите зборуваа за двете компании беше за судски спор и кражба на интелектуална сопственост. Промената на тонот помеѓу компаниите секако е добредојдена. Веста дека Uber преговара со Waymo за користење на технологијата во своите возила дојде од Дара Косровшахи, кој […]

Прочитај повеќе

Што нѐ очекува во 2018 кога интернет трендовите се во прашање? Веќе традиционално инвеститорот Мери Микер на Code Conference ги претставува резултатите од анализата која ја прават во текот на целата година. Бројот на онлајн корисници во 2018 ќе порасне на 3,6 милијарди. Ова главно се должи на пошироката застапеност на безжичните мрежи и евтините […]

Прочитај повеќе