Се чини дека успешните милијардери немаат недостаток од чудни идеи, или можеби сепак ова важи само за директорот на SpaceX и Tesla Motors. На Code Conference 2016 конференцијата која се одржува во Калифорнија, Илон Маск рече дека можеби сите живееме во симулација. „Пред 40 години го имавме Pong, два правоаголника и точка. Денес 40 години […]

Прочитај повеќе

„Некој мора да го направи ова. Ако никој не го направи ова, тогаш мислам дека јас треба да го направам“, вели Илон Маск, директорот на SpaceX и Tesla Motors, за креирање на пософистициран интерфејс помеѓу луѓето и машините. Г. Маск веќе има решенија предвид; станува збор за нанотехнологија која ја развива група хемичари и инжинери, […]

Прочитај повеќе

Паметните телефони се тука, и најголем дел од од индустријата и девелоперите се фокусирани на нив, но фокусот полека се поместува кон вештачката интелигенција. Вештачката интелигенција во следните 10 години ќе биде полето на кое повторно ќе се натпреваруваат истите компании, иако засега сè уште е сме во многу рана фаза, вели директорот на Google, Сундер Пичај, […]

Прочитај повеќе