Apple и Googlе се двата највредни брендови, а во првите десет на листата на Interbrand се и Microsoft, IBM, Samsung и Amazon. Четири од овие компании Apple, Google, IBM и Microsoft петти пат по ред се наоаѓаат во првите 10. На листата Топ 100 брендови има простор и за: Intel, Cisco, Oracle, HP, FAcebook, eBay, […]

Прочитај повеќе

Socialbakers, компанија која ги анализира друштвените мрежи, креираше интересен инфографик кој ги наведува кои се најпопуларните личности и брендови на најкористените друштвени мрежи Facebook, Google+, Twitter и LinkedIn. Според информациите кои ги имаат собрано Socialbakers, Еминем има најмногу фанови на Facebook, 47,3 милиони, на Twitter Lady Gaga е прва и ја следат 13,9 милиони твитерџии, […]

Прочитај повеќе

RFID (Radio Frequency Identification) кодовите од неодамна се сè почесто употребувани за маркетинг цели. Започнувајќи со минатогодишниот Coca Cola камп, каде наместо влезници, на посетителите им беа давани алки со интегриран RFID код преку кои директно се поврзуваа со нивните Facebook профили, нивното користење само се интензивираше.

Прочитај повеќе

ИТ компаниите IBM, Apple и Microsoft на чело со Google остануваат на првите места на листата „100-тe највредни брендови“ на Milward Brown, одел за маркетинг истражувања на WPP.

Прочитај повеќе

Coca-Cola стартува маркетинг кампања која вклучува друштвени мрежи, блогери и 206 земји. „Expedition 206" е проект кој ќе прати 3 блогери кои ќе се прошетаат низ 206 земји за 1 година. Блогерите ќе разговараат со луѓето за Coca-Cola и нејзините производи и сите патописи, слики, блог постови и видеа ќе ги објават на друштвените мрежи: Facebook, Twitter, Flickr, YouTube…

Прочитај повеќе

Google трета година по ред е највредниот бренд во светот, вели Millward Brown, компанија која се бави со бренд и маркетинг истражувања. Најновото нивно истражување покажува дека Google брендот вреди над 100 милијарди долари, што ги прави првиот бренд што ја достигнал таа бројка.

Прочитај повеќе