Google го објави Android Studio 2.0 кое ќе го направи креирањето на апликации побрзо и поедноставно. Но, вистинската новина е што освен за паметни телефони и таблет компјутери, развивачите ќе можат да креираат апликации и за Android Auto, Android Wear и Android TV. Алатката доаѓа со сѐ што е потребно за развој на апликација, од […]

Прочитај повеќе