„Ирачкиот воен дневник“ на Wikileaks содржи над 391.832 доверливи документи кои ги опишуваат американските операции во Ирак детално опишувајќи ги жртвите, настаните, битките… Ова е втор ваков извештај од Wikileaks по објавувањето на „Авганистанскиот воен дневник“ кој содржеше над 90.000 доверливи документи од американската војска.

Прочитај повеќе