Почнувајќи од денес, Chrome Web Store со помош на вашите пријатели ќе може да ви предложи апликации кои можеби ќе ве интересираат и ќе сакате да ги испробате, пишува Хуи Гуо на блогот на Chrome. Станува збор за интеграција на Google+ во Chrome Web Store и со тоа му се овозможува на секој корисник да […]

Прочитај повеќе

Oвие алатки и веб сајтови за учење јазици, кои се воедно и бесплатни, нудат основни фрази и едукативни материјали кои би ви помогнале да се запознаете со оптимален фонд на зборови неопходни за секојдневна комуникација на јазикот кој сакате да го научите. За да се достигне некое повисоко ниво на познавање на одреден јазик, истиве […]

Прочитај повеќе

Ако се суди според бројот на верзијата на овој најнов интернет прелистувач од Google може погрешно да се заклучи дека постои многу години (на пример, интернет прелистувачот Opera кој е актуелен со верзија 11, датира од далечната 1996 година). Но сите, па и оние со пократко памтење, знаат дека првата верзија на овој прелистувач јаво беше презентирана на 3 септември 2008 година. Дали навистина за толку кратко време може да се претстават 10 различни стабилни верзии (дополнувањата и бета производите не ги сметам) и секоја од нив да има нешто ново, нешто подобро за да го заслужи епитетот финална? Колку и да звучи чудно, одговорот е да. Google Chrome 10 кој се појави неполн месец после верзијата 9, навистина има што да покаже, и пред неговите претходници, но и пред конкуренцијата од која зема се поголем дел корисници кои се согласуваат Chrome да биде нивен предефиниран прелистувач.

Прочитај повеќе

Новиот Chrome премина од beta во сосем стабилна верзија и донесе неколку новитети како: WebGL, Chrome Instant и Chrome Web Store.

Прочитај повеќе

„Ништо освен Веб“, вели Google за својот нов Chrome оперативен систем за ноутбукови, кој секогаш ќе е поврзан на интернет и ќе користи веб aпликации.

Прочитај повеќе

Google го претстави Chrome Web Store, продавница за платени и бесплатни веб апликации за Chrome прелистувачот и за Chrome оперативниот систем кој ќе се појави на средина на 2011 година.

Прочитај повеќе

Програмерите сега ќе можат да ги закачат своите апликации на Chrome продавницата за апликации, да експериментираат со нивното пакување и инсталација во Chrome како и да се запознаат со платежниот систем на Google и инфраструктурата за автентичност.

Прочитај повеќе

Chrome веб продавницата за апликации најверојатно ќе стартува во октомври, рече Google-овиот застапник за развој на игри, Марк ДеЛура на презентација на Gamescom, објавена од 1up.com. Стартувањето на веб продавницата за апликации може да значи дека наскоро (т.е после октомври) ќе стартува и Chrome оперативниот систем?

Прочитај повеќе