Google објави нова единаеста стабилна верзија на својот прелистувач Chrome која овојпат доаѓа со опцијата за внесување на говор преку HTML. Пример, може да се преведе тоа што ќе му го кажете на Google Translate со кликање на микрофонот во долниот ќош. Моментално оваа опција е само за преведување од англиски на друг јазик, и иако е забавна сепак ќе треба мала прецизност во изговарањето.

Прочитај повеќе

Google го пушти Chrome 11 во бета со кул новини само ден откако се објави новиот Firefox 4 кој се уште се симнува, моментално се симнати 5.6 милиони „огнени лисици“.

Прочитај повеќе