Неодaмна Илон Маск повика на пронаоѓање на поефикасен начин на комуникација помеѓу луѓето и машините. Тогаш отиде и чекор понатаму и објасни дека: „Луѓето или ќе станат киборзи или ќе бидат нерелевантни“. Сега г. Маск инвестира во стартапот Neuralink кој работи токму на оваа технологија. Нејасно е дали г. Маск инвестираше во компанијата пo споменатата изјава […]

Прочитај повеќе