Доколку компаниите не пријават имејл адреса во Централниот регистар на Македонија ќе бидат казети со од 500 до 1.000 евра казна. Обавезното пријавување на имејл адреса е потребно заради податоците во електронска форма кои се споделуваат во едношалтерскиот систем. Казните се предвидени со измени на Законот за едношалтерски систем.

Прочитај повеќе

<надополнето 15.12.10> Уставниот суд ги одби промените на Законот за електронски комуникации, односно ги поништи петте одредби кои и даваа моќ на полицијата да прислушува без судски налог. Одбиени се петте измени на член 4 (точки 47 и 48), член 112 (ставовите 7 и 8), член 114 (ставовите 7, 8 и 9), член 115 и […]

Прочитај повеќе


Програмирањетo, смислување нови стартапи, дизајнирањето, апликации, програми, хардвер… колку и да е забавно сето тоа знае да стане досадно и напорно. Посебно во овие летни горештини. Па што да се прави? Што прават гиковите кога сакаат да се рекреираат?

Прочитај повеќе